– CLOSEST TO PIN HOSTED BY GOLFTRAVELLER!
Vår andra vinnare av Closest To Pin hosted by GolfTraveller: Jan Wedsberg!

Igår avgjordes den andra utmaningen av fem på Ullna Indoor Golf. Under december månad har vi haft rekordmånga som hade gjort HIO – extremt roligt! Leif Lindström, Charles Whalen, Thomas Löthner och Jan Wedsberg, som alla gjort varsin HIO, fick igår möjligheten att göra upp om vem som skulle koras som segrare och vinna en otrolig golfupplevelse till Hôtel Golf Château de Chailly i Frankrike.

Strax innan kl. 12.00 vara alla finalister på plats vid Ullna Indoor. Redo att gå in i hallen för att börja värma upp välkomnade Rebecka Surtevall från GolfTraveller tillsammans Johan Hagenfeldt VD för Ullna Golf, finalisterna och åskådarna. Under små snacket innan uppvärmningen så visar det sig att alla finalister gjort HIO på det tidigare Closest to Pin hålet på Pebble Beach. Det nya Top tracer Closest to Pin hålet, som byttes ut under december månad till det legendariska 3:e hålet på Ullna, är ett betydligt mer utmanande hål konstaterar alla.

Jo tack, bara ett par meter in på green står flagg och en liten miss till höger eller vänster resulteras oftas med en boll i bunkern eller vattnet. ”Tur att man kör på Top tracer annars skulle det bli kostsamt!” poängterar någon och alla skrattar.

Efter att alla har fått slagit ett par uppvärmningsslag så är det dags att dra igång Playoffen: 10 slag var, varannat slag, samma matta och den person som ligger närmast pin efter sina slag kommer att stå som vinnare. Vi lottar startordningen och Jan får börjar. Bollen landar långt om pin och slutar 10 meter ifrån – närmast hittills i alla fall. Thomas slår andra slaget för Playoffen och missar green, Charles följer efter och gör likadant. Leif får till en skön träff på sitt andra försök och lägger sig 3.09 m intill pin och tar greppet om Playoffen. Leif fortsätter att leda efter ytterligare ett par slag, även fast både Charles och Thomas börjar få in längden och närmare sig pin. Jan avancerar även han med men Leif ligger fortfarande i ledningen och tar sig ytterligare närmare pin med sitt sjätte slag som slutar 2.14 m ifrån.

Slag efter slag slås av finalisterna men Leif fortsätter vara i ledningen. ”Då var det dags mina herrar – sista slaget. I ledningen har vi Leif på 2.14 m” säger Rebecka som har noterat allas slag. Jan, som började, kliver upp för en sista gång på mattan och gör sig redo. Han tar några extra sekunder över bollen innan han slår iväg den med sin wedge. Alla stirrar på skärmen. ”Den där ser bra ut” säger Johan. Bollen landar någon meter in på green och rullar intill flagg – 2.03 m! Alla jublar och börjar klappa händerna. ”Hur är det möjligt, sista slaget, att det kan hända!” skrattar Jan glatt och ser överraskad ut. Thomas är näst på tur och försöker ladda om men lyckas inte slå närmare. Sen är det Leifs tur, han som har haft greppet om hela playoffen med ett flertal bollar inom 4 m. Han klipper iväg bollen, alla tittar på skärmen och konstaterar att den ser ut att ha rätt linje – vilken den har men, tyvärr för lång.

Nu är det bara Charles kvar som har möjlighet att knipa förstaplatsen. Charles som hittade längden på hans tidigare slag gör sig redo även han men slår bollen en aningen för mycket åt vänster – även han blir utom räckhåll för att kunna utmana Jans slag.

Med ett stort leende tar Jan emot blommor, champagne och förstapriset: en golfupplevelse till vackra Hôtel Golf Château de Chailly. ”Extremt rolig tävling som blivit en riktig succé! Adrenalinen pumpade under playoffen och jag skickade bollarna långt om pin till en början. Sista slaget så flyttade jag bak bollen en aningen i stansen och lättade på greppet – vilket tydligen gjorde all skillnad. Fantastiskt arrangerat av GolfTraveller & Ullna Indoor Golf!” De andra finalisterna tar även emot blommor och en gemensam fotografering sker efteråt. ”Otroligt kul och bra event att ha under vintermånaderna. Det gör verkligen träningen så mycket roligare inomhus” instämmer alla.

GolfTraveller tillsammans med Ullna Indoor Golf vill önska Jan ett Stor Grattis och bra kämpat av våra andra finalister!

Januari Closest to Pin utmaningen har redan dragit igång och denna månad har en lycklig person möjlighet att vinna en golfupplevelse till den gömda golf juvelen Royal Bled i Slovenien för två personer. Redan har ett par HIO’s gjorts! Kanske är det du som gör nästa HIO?